Krstičević: Nikad nisam rekao da je Kovačević financirao Milanovića s milijun kuna

DAMIR KRSTIČEVIĆ reagirao je na članak prenesen iz Nacionala jučer s naslovom Nacional: Krstičević lažno optužio Kovačevića da je Milanoviću dao milijun kuna. Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti.

"Poštovani-a

sukladno odredbi članka 40., 41. i 42. Zakona o medijima, molim da objavite ispravak netočnih informacija koje su objavljene na Vašem portalu slijedom navoda u tjedniku Nacional br. 1207 od 8. lipnja 2021. godine u članku pod naslovom EKSKLUZIVNO: KRSTIČEVIĆ IZ OSVETE LAŽNO optužio Milanovića da je od Kovačevića dobio milijun kuna za kampanju.

Tijekom obnašanja dužnosti potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra obrane nikada nisam posjetio prostorije koje je koristila udruga Slavonska ravnica u Slovenskoj ulici 9 u Zagrebu.

Nikada nikome nisam rekao da je Dragan Kovačević, s milijun kuna financirao kampanju Zorana Milanovića za predsjednika Republike Hrvatske.

Vezano uz navode o zaposlenju u JANAF-u, podsjećam da mi je nakon izbora za Hrvatski sabor ponuđeno mjesto savjetnika predsjednika Vlade za obranu koje sam prihvatio i na koje me je Vlada Republike Hrvatske formalno imenovala 4. kolovoza 2020.

Nakon toga svjedočim nizu medijskih natpisa koji me povezuju s navodnim prelaskom u JANAF, a koji su u potpunosti netočni.

Također, nakon prestanka obnašanja dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra obrane nisam koristio pravo koje proizlazi iz članka 15. Zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika, a prema kojemu sam prvih šest mjeseci nakon prestanka obavljanja dužnosti, imao pravo na isplatu pune naknade u visini plaće potpredsjednika Vlade i ministra obrane, odnosno pola naknade u visini plaće tijekom drugih šest mjeseci."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.