Krstičević o kući: Pa platio sam porez na 160.000 eura, oštetio sam sebe

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

MINISTAR obrane i potpredsjednik vlade Damir Krstičević u imovinskoj je kartici gotovo prepolovio vrijednost i površinu obiteljske vikendice u Žaboriću pored Šibenika, objavile su danas Index Istrage.

Krstičević je 19. siječnja 2016. godine, kada je popunjavao karticu, procijenio da nekretnina u Žaboriću vrijedi 638.400 kuna, što bi, preračunato u eure po tadašnjem tečaju, iznosilo 83.333 eura.

Ministar je morao znati da unosi netočan podatak jer je 12 godina ranije, 23. srpnja 2004. godine, sa suprugom kupio kuću za 160 tisuća eura u protuvrijednosti u kunama. Drugim riječima, u imovinskoj je kartici prepolovio njezinu vrijednost.

Krstičević je danas za Dnevnik Nove TV prokomentirao cijeli slučaj. 

"Kuću sam kupio za 160.000 eura i iza toga ovjerio ugovor kod bilježnika, prijavio Poreznoj i iza toga je Porezna na to izračunala koliki trebam porez platiti. Platio sam porez na tu vrijednost od 160.000 eura", rekao je.

"Državu nisam oštetio"

Na pitanje zašto je u kartici naveo dvaput manju vrijednost, kazao je: "Ovo sam napravio na svoju štetu, nisam državu oštetio, državi sam platio komplet sve kad sam popunjavao, Kuća je stara, '82. godište, i ja sam to tako povezao. I, evo, ništa."

Dodao je i da je ulagao u kuću: "Jesam, ništa se nije mijenjalo u konstrukciji, promijenio sam krov, otvore, opitura kuću." Na pitanje je li to povećalo vrijednost kuće kaže: "Iskreno, da, ali ja se s tim nisam bavio."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.