Kruzer Scijentološke crkve ostaje u karanteni. Doktori se boje širenja ospica

Screenshot: Inside Edition

KRUZER Scijentološke crkve koji je proteklog tjedna bio u karanteni kod karipskog otoka St. Lucia trebao bi tijekom dana stići u svoju matičnu luku na otoku Curacao, gdje će i dalje ostati u karanteni i nitko neće smjeti sići s njega. Na brodu se nalazi 318 putnika i članova posade.

Naime, zabrana stiže nakon što se saznalo da je jedna članica posade oboljela od ospica. Informacija o tome objavljena je početkom tjedna. S broda su odmah poduzeli sve zaštitne mjere te su obaviješteni zdravstveni djelatnici na kopnu koji su naredili karantenu na St. Luciji.

Brodski liječnici zatražili su i stotinjak doza cjepiva koje su svim putnicima omogućene besplatno.

Kruzer je jučer isplovio sa St. Lucije te su se putnici ponadali kako će povratak u matičnu luku značiti njihov izlazak, no, kako je objavio Reuters, opet im slijedi karantena. Liječnički tim na Curacaou ukrcat će se na brod te će pokušati otkriti tko je bio u doticaju s oboljelom osobom i tko ranije nije bio cijepljen. Oni će vjerojatno ostati na kruzeru dok god ne prođe razdoblje inkubacije.

Glavni epidemiolog izjavio je kako će svi oni koji su imali ospice i koji su cijepljeni vjerojatno moći napustiti brod.

"Nikako ne želimo da se ova opasna i visoko zarazna bolest proširi. Nema druge opcije nego da svi koji bi mogli širiti bolest ostanu u karanteni na brodu", rekao je Reutersu telefonski epidemiolog.

Otkrio je da je zaražena članica posade putovala po Europi te se pridružila posadi 17. travnja, a prvi znakovi bolesti pojavili su se 22. travnja. Nekoliko dana kasnije, kad je kruzer već krenuo prema St. Luciji, potvrđeno je da ima ospice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.