Kujundžić Mostovu zastupnicu optužio da laže

Screenshot: N1

GOST Novog dana na N1 televiziji bio je ministar zdravstva Milan Kujundžić. Komentirao je proračun za zdravstvo, novi zakon, ali se i osvrnuo na nedavnu aferu oko kiretaže.

Ustvrdio je da Mostova zastupnica nije govorila istinu.

"Nismo zadovoljili očekivanje pacijenata niti javnosti. I zato potičemo bilo kojeg pacijenta da prijavi upravi bolnice bilo kakvu nepravilnost, da se te stvari sankcioniraju.

Ovdje smo zadovoljili nešto drugo, istražili smo 401 prijavu i ono što je gospođa govorila u Saboru. Provjerili smo to, imamo nalaz inspekcije i povjerenstva. U konkretnom slučaju u Splitu nije bilo nikakvih propusta. Mislim da je gospođa radila neprimjereno za saborsku zastupnicu - govorila je neistinu. Reći da je vakuum aspiracija i kiretaža isto je kao da ja kažem da je isto operirati i amputirati nogu", rekao je ministar zdravstva.

Na pitanje voditelja je li nalaz inspekcije vjerodostojan ako ga rade kolege iz iste bolnice, Kujundžić je odgovorio: "Nisu ga radile kolege iz bolnice. Jedno je povjerenstvo iz bolnice, a drugo inspekcija koju je poslalo Ministarstvo, s ekspertima iz drugih bolnica. Oba nalaza su identična. Što se tiče Splita i napada na šefa ginekologije, to nije u redu. Medicinski, etički nije mogao reći drugačije. Morao je obraniti interes, ugled svoje kuće, svih liječnika. Tako bacati blato, mislim da je to isto nešto što se treba sankcionirati."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.