Kujundžić: Lako je tebi kad imaš mladu i lipu glavnu sestru

Screenshot: Nova TV

MINISTAR zdravstva Milan Kujundžić je u povodu Svjetskog dana bolesnika posjetio KB Dubravu te tom prilikom izrazio žaljenje zbog slučaja ortopeda iz te bolnice koji je optužen za nedolično ponašanje i vrijeđanje pacijenata, te je pohvalio upravu bolnice koja je, kako je ustvrdio, provela slučaj do kraja i primijenila primjerene sankcije.

A kamere Nove TV zabilježile su njegov seksistički ispad netom prije nego što je dao tu izjavu.

Naime, dok je Kujundžić išao prema novinarima ususret mu je došao ravnatelj bolnice u pratnji sestre, a ministar se prigodno pozdravio s njim: "Lako je tebi kad imaš mladu i lipu glavnu sestru."

Nekoliko sekundi kasnije obratio se novinarima i izrazio žaljenje zbog ponašanja ortopeda.

"Iskreno žalim zbog ovog slučaja i pohvaljujem upravu bolnice koja je mirno, racionalno, poštujući procedure i zakone, provela slučaj do kraja i primijenila primjerene sankcije", rekao je.

Na pitanje zašto nije osobno reagirao na prijave protiv dotičnog liječnika dok je i sam bio ravnatelj te bolnice, kazao je da su "i tada bile primijenjene adekvatne sankcije prema dokaznom materijalu" te se složio s novinarskom opaskom da u konkretnom slučaju to očito nije bilo dovoljno.

Za optužbe nekih liječnika iz KB-a Dubrava koji tvrde da je ortoped ostao na svom radnom mjestu jer ga on (Kujundžić) sam nije htio smijeniti, Kujundžić je ustvrdio da je riječ o običnim spinovima.

"Liječnike ne smjenjuje ravnatelj, niti im presuđuje. Tada je bila komisija koja je na osnovu dokaznog materijala donosila sankcijske mjere. Ravnatelji i prije i poslije mene su primjenjivali sankcijske mjere sukladno dokaznom materijalu koji su imali", kazao je ministar zdravstva koji je zahvalio novinarima na svemu što su učinili, ističući da je slučaj ipak istražila uprava bolnice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.