Kurdi unajmili srpske snajperiste za atentate na turske političare?

TURSKE obavještajne službe prikupile su povjerljive informacije da je zabranjena Kurdistanska radnička partija (PKK) angažirala trojicu srpskih snajperista za ubojstva najviših turskih političara.

Nakon tog obavještajnog podatka podignuta je razina osiguranja predsjednika države, premijera, ministara i zapovjednika oružanih snaga, prenosi beogradski Blic, pozivajući se na članak objavljen u turskom dnevnom listu Zaman.

Ubojice maskirani u turiste sljedećih dana stižu u Tursku?

"Pripadnici Kurdistanske radničke partije za Europu prisiljeni su na unajmljivanje plaćenih ubojica jer su njezini najbolji snajperisti raskrinkani. Oni su, kako se navodi u izvještaju obavještajne službe, stupili u kontakt s trojicom srpskih plaćenika i s njima pregovarali o cijeni“, prenosi Blic.

List tvrdi da srpski snajperisti još nisu ušli na teritorij Turske, no da PKK planira u idućih nekoliko dana plaćene ubojice poslati na zadatak maskirane u turiste.

Izvještaj s oznakom "strogo povjerljivo" izazvao je veliku zabrinutost u Ankari, zbog čega je na svim graničnim prijelazima podignut stupanj pripravnosti. Granična policija upozorena je da posebnu pozornost posveti turistima iz Srbije, tvrdi se u tekstu i dodaje da su značajno pojačane i mjere osiguranja predsjednika, premijera i ministara turske vlade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.