Laburisti obećavaju da će zabraniti pušenje mlađim generacijama u Britaniji

Ilustracija: Shutterstock

Britanska oporbena Laburistička stranka rekla je da će spriječiti sljedeću generaciju da legalno kupuje cigarete ako pobijede na nacionalnim izborima 4. srpnja.

Konzervativni premijer Rishi Sunak želio je uvesti jedna od najstrožih pravila na svijetu protiv pušenja zabranjujući kupnju cigareta osobama mlađim od 15 godina, ali njegov plan nije postao zakon prije nego što je raspisao izbore, dovodeći tu politiku u pitanje.

Šef laburista: Pobrinut ćemo se da sljedeća generacija nikada ne može legalno kupovati cigarete

Vođa laburista Keir Starmer, čija stranka vodi u anketama uoči izbora, objavio je danas planiranu politiku stranke, obećavajući političku i gospodarsku stabilnost te poboljšanje rezultata u zdravstvu.

"Moramo poduzeti preventivne javnozdravstvene mjere kako bismo se riješili najvećih ubojica i podržali ljude da žive dulje, zdravije. To počinje s pušenjem", navodi se u manifestu.

"Laburisti će se pobrinuti da sljedeća generacija nikada ne može legalno kupovati cigarete... Laburisti će zabraniti brendiranje i reklamiranje e-cigareta kako bi spriječili mlađu generaciju da se navuče na nikotin",  najavio je Starmer.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.