Lavrov: SAD i NATO izravno sudjeluju u ovom ratu

Foto: EPA

RUSKI ministar vanjskih poslova optužio je Zapad da se izravno uključio u sukob u Ukrajini opskrbljujući je oružjem i obučavajući njene vojnike.

Sergej Lavrov također je rekao da su ruski udari na ukrajinska energetska postrojenja i drugu ključnu infrastrukturu, koji su milijune ostavili bez struje, grijanja i vode, imali za cilj oslabiti vojni potencijal Ukrajine i onemogućiti isporuke zapadnog oružja, izvijestio je Associated Press.

"Ne bi se trebalo reći da SAD i NATO ne sudjeluju u ovom ratu, oni izravno sudjeluju u njemu. I to ne samo osiguravanjem oružja nego i obukom vojnika. Vi obučavate njihovu vojsku na svom teritoriju, na teritoriju Britanije, Njemačke, Italije i drugih zemalja", rekao je Lavrov u videopozivu s novinarima. 

Rekao je da su brojni ruski projektili imali za cilj onesposobiti energetske objekte koji "omogućavaju da nastavite upumpavati smrtonosno oružje u Ukrajinu kako biste ubili Ruse". 

"Infrastruktura koja je ciljana tim napadima koristi se za osiguranje borbenog potencijala ukrajinskih oružanih snaga i nacionalističkih bataljuna", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.