Lažni policajci pokrali 79-godišnjaka u Letovaniću

Ilustracija: FAH

SISAČKO-moslovačka policija traga za prevarantima koji su u četvrtak u Letovaniću, lažno se predstavivši kao policajci i tražeći od njega novac na provjeru zbog sumnje da je krivotvoren, 79-godišnjaku uzeli nepoznatu količinu novca.

Policija je u petak priopćila kako im je 79-godišnjak prijavio da ga je nepoznati muškarac, predstavljajući se kao policajac, jučer poslijepodne nazvao telefonom na kućnu adresu i rekao mu da su našli njegov otisak na krivotvorenoj novčanici predanoj u mjesnoj trgovini.

Upitao ga je ima li još novca radi daljnjih provjera, a kada je 79-godišnjak kazao da ima, kod njega je došla nepoznata žena, koja se također predstavila kao policajka, te od njega uzela novac radi provjere, obećavši ga vratiti za desetak minuta što nije učinila.

Shvativši da je prevaren, on je sve prijavio policiji, koja se dala u potragu za prevarantima.

Policija učestalo upozorava, posebno građane starije dobi, da ne nasjedaju na prijevare i zablude onih koji iskorištavaju njihovo povjerenje i nepažnju kako bi ih pokrali. Prevaranti se najčešće predstavljaju kao policijski i službenici mirovinskog ili socijalnog osiguranja, porezne uprave te kao trgovci i razni medicinski stručnjaci.

Građani, nažalost, često ove osobe puštaju u svoje domove ne provjeravajući o kome se radi te ih ostavljaju bez nadzora, čime im olakšavaju počinjenje kaznenih djela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.