Libanonskom "Vidovitom Milanu" će u petak Saudijci odrubiti glavu

LIBANONCA, koji je u Saudijskoj Arabiji optužen i osuđen na smrt zbog prakticiranja čarobnjaštva, u petak bi mogli smaknuti, i to odsijecanjem glave.

Odvjetnica nesretnog Ali Hussaina Sibata May El Khansa je rekla kako su ona i Sibatova obitelj obaviješteni da će se smaknuće ubrzo dogoditi. Ona se na smrtnu presudu žalila libanonskom predsjedniku i premijeru te tražila da pokušaju zaustaviti smaknuće. Međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesty International je od saudijskog kralja Abdullaha tražila da se voditelj ne ubije.

> Libanonskog "Vidovitog Milana" će Saudijci smaknuti zbog prakticiranja crne magije

Sibat je bivši voditelj popularne televizijske emisije emitirane na satelitskom kanalu Sheherazade. U svojoj je emisiji gledateljima predviđao budućnost i davao savjete ljudima u publici. Emisija je bila slična onoj koju na našim prostorima ima "Vidoviti Milan". Sibata je u ožujku 2008. godine uhitila saudijska vjerska policija te je optužen za prakticiranje "crne magije". U studenome 2009. godine je na sudu u Medini osuđen na smrt.

Žalbeni sud u Meki je rekao da je sud u Medini prebrzo Sibatu odrezao smrtnu kaznu te mu je vratio slučaj na ponovljeno suđenje. 10. ožujka je sud u Medini ponovno Sibata osudio na smrt. Tada je Sibatova odvjetnica najavila još jednu žalbu, no pitanje je hoće li za nju biti vremena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.