Loša akcija spašavanja: Bolesna britanska umirovljenica pala u Arktički ocean

BRITANSKA umirovljenica, 73-godišnja Janet Richardson, se bori za život nakon što je u loše izvedenoj akciji spašavanja završila u ledenom Arktičkom oceanu, koji se još naziva i Sjeverno polarno more.

Tijekom putovanja na brodu Ocean Countess je ženi pozlilo te su joj ustanovili unutarnje krvarenje. Kapetan broda se zabrinuo za njezino zdravstveno stanje te je odlučio pozvati pomoć kako bi žena hitno bila prevezena u bolnicu. Norvežani su odmah na more poslali brod za spašavanje, piše Daily Mail. 

Četiri minute provela u moru


U roku nekoliko minuta spasilački brod je došao do Ocean Countessa, a plan je bio da ženu prebace na nosiljci. No, u kritičnom trenutku brodovi su se odvojili jedan od drugog te je žena završila u moru temperature minus 3 stupnja Celzijevih. Trebalo je čak četiri minute da je izvuku iz ledenog mora.

Kada su je prevozili do bolnice u Bodu, prestala je disati te su joj davali umjetno disanje kako bi ostala živa. U bolnici su je stavili na sedative. Zrakom je prebačena u bolnicu u Carlisile gdje je potreseni suprug stalno uz njezin krevet na Odjelu intenzivne njege.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.