Luka Bebić rješava problem: Ode predsjednik Sabora ravno na vrata uprave BMW-a

ČINI SE kako HDZ Ive Sanadera šalje jednog od svojih najjačih partijskih ljudi, a riječ je o Luki Bebiću, da izravno u Njemačkoj i to u tvornici BMW-a napokon riješi problem te stranke oko nabavke skupocjenog blindiranog automobila. Naime, predsjednik Sabora sutra je u službenoj posjeti njemačkoj pokrajini Bavarskoj, a dogovoreni je i službeni posjet upravi BMW-a. Za sada nije potvrđeno kako bi jedna od tema mogla biti: "Kako se otarasiti blindiranog automobila?"

Nisu ga uspjeli nikome uvaliti, pa ga odučili vratiti

Podsjetimo. Vlada kao i čelništvo HDZ-a mjesecima je krilo od javnosti kako su u jeku pregovora sa sindikatima i u vremenima kada se pozivalo narod i gospodarstvenike da se odreknu luksuza pod parolom "Stegnimo remen", nepotrebno kupilo blindirani automobil vrijedan 4.187.595,00 kuna! Index je tada objavio uplatnicu kasko osiguranja BMW-a 760 LI kojeg su čelnici te stranke platili 167.532 kuna i to u gotovini. Tada je izračunato kako se novcem utrošenim u novi premijerov BMW tijekom cijelog ožujka mogla prehranjivati 651 četveročlana obitelj, što je istovjetno 1.911 minimalnih plaća.

Kako mnogobrojni spinovi i obmane od glasnogovornika Vlade Zlatka Mehuna i glasnogovornice HDZ-a Sunčane Glavak nisu uspjeli, Sanader je tri dana nakon izbijanja afere poručio sam sebi, odnosno svojoj stranci, da se automobil proda. No, tada su opet krenuli problemi jer se nitko nije našao za kupnju tako skupocjenog automobila kojeg se jedino ne bi posramili živući diktatorski lideri svijeta. Odlučeno je na kraju kako će se automobil vratiti BMW-u.

NIje radi BMW-a

Saborske službe danas su demantirale vijest o tome kako Bebić putuje u Njemačku kod BMW-a kako bi se napokon otarasili automobila, argumentirajući kako je susret navodno dogovoren 26. siječnja ove godine, odnosno prije izbijanja afere. U svakako slučaju ne sumnjamo kako će Bebić spojiti ugodno s korisnim.

I. Ćimić
Foto: Davor Pongračić, Joško Ponoš (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.