Macron pitao Zelenskog o ruskom silovanju Ukrajinki, ovaj mu sve potvrdio

Foto: EPA

NEMA značajnijeg napretka u pregovorima između Ukrajine i Rusije, a jezive snimke iz grada Buče koje je vidio cijeli svijet ne pomažu tijeku pregovora, objavila je večeras Elizejska palača.  

"Šok iz Buče ne pomaže napretku pregovora", rekao je izvor iz Elizejske palače nakon jednosatnog telefonskog razgovora francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Izvor je dodao da Zelenskij "želi i dalje održavati i napredovati u pregovorima s Rusijom".

"Ruski zločini ne smiju proći nekažnjeno"

Dva lidera, rekao je izvor, razgovarala su o konkretnim mjerama koje treba poduzeti kako "ruski zločini ne bi prošli nekažnjeno". To uključuje i nedavnu francusku ponudu da dodatnim sredstvima financira Međunarodni kazneni sud.

Macron, navodi izvor, ponovio je da je Francuska spremna dati doprinos istrazi i dokumentiranju nasilja protiv civila te je pitao Zelenskog o izvještajima o navodnim silovanjima Ukrajinki koja su počinili ruski vojnici. Ukrajinski predsjednik je potvrdio te izvještaje, dodao je izvor.

Razgovarali su i o opkoljenom i razorenom gradu Mariupolju te je Zelenskij informirao Macrona da je prošlog tjedna iz tog grada evakuirano samo oko 2000 ljudi zbog ruske blokade humanitarnih koridora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.