Macron pričao s predsjednikom Palestine. "Ne treba odgađati dvodržavno rješenje"

Foto: EPA

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je da bi trebalo prekinuti sustavno odgađanje provedbe dvodržavnog rješenja za Izrael i Palestinu.

"Macron je potvrdio predanost Francuske radu, sa svojim europskim i arapskim partnerima, na zajedničkoj viziji mira koja nudi jamstva sigurnosti Palestincima i Izraelcima", izvijestila je Elizejska palača u priopćenju nakon telefonskog razgovora između francuskog predsjednika i njegovog palestinskog kolege Mahmuda Abasa.

"Ovaj bi proces trebao uključivati ​​perspektivu priznavanja palestinske države s praktičnom strukturom", stoji u priopćenju.

"Potrebna je reforma i jačanje palestinskih vlasti"

Macron je istaknuo potrebu za reformom i jačanjem palestinskih vlasti kako bi mogle izvršavati svoje odgovornosti na palestinskim teritorijima, uključujući Pojas Gaze, za dobrobit palestinskog naroda, prenosi francuska novinska agencija AFP. Ponovno je osudio nedavni izraelski napad u Rafahu u kojem je, prema lokalnim vlastima, ubijeno 45 ljudi.

Razgovor francuskog i palestinskog predsjednika uslijedio je nakon što su jučer Norveška, Španjolska i Irska službeno priznale Palestinu.

Macron je jučer također izrazio naklonost francuskom priznanju Palestine, ali dodajući da bi se to trebalo dogoditi u pravo vrijeme.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.