Mađioničar pogođen samostrelom u glavu dok je izvodio točku pred publikom

Screenshot: National Arts festival

TIJEKOM nastupa na Nacionalnom umjetničkom festivalu u Južnoafričkoj Republici jedan mađioničar pogođen je samostrelom u glavu ove nedjelje, javlja The Independent.

Li Lau, čije je umjetničko ime One Crazy China, nastupao je s kolegom Brendonom Peelom na festivalu u gradu Makhandi kada je pogođen u glavu.

Samostrel opalio zbog tehničkog kvara, a ne ljudske pogreške

Prema prvim medijskim izvještajima, Peel je držao samostrel dok je njegov kolega izvodio točku bijega tijekom nastupa pod imenom “Carnival Sideshow and Other Magical Things”.

No iz produkcijske kuće Magic Africa rekli su kako je samostrel opalio zbog tehničkog kvara, a ne ljudske pogreške.

"Bijeg se izvodio dok je samostrel stajao na pomagalu i opalio je sam jer je bio mehanički namješten da opali u određenom trenutku. U vrijeme kad je opalio, nije ga držao nijedan od mađioničara", stoji u izjavi.

Ovo je prvi put da se mađioničarima dogodio takav incident

Mađioničarski dvojac je, pak, izjavio kako je točka bijega, koju je osmislio Lau, regularni dio njihovog nastupa te je ovo prvi put da im se dogodio ovakav incident.

Lau koji je nakon ozljede odveden u bolnicu, snimio je video zajedno sa svojim fanovima nakon što je otpušten s tri šava na glavi.

"Samo smo imali manji incident ovog popodneva, ali ja sam dobro, ovo su tek mjere predostrožnosti. Nikad se ne bismo doveli u situaciju da se ozlijedimo”, rekao je u videoporuci Lau.

Mađioničari će nastaviti izvoditi svoje točke

Njegov kolega Peel također je objavio izjavu na svom Facebook profilu u kojoj se ispričava svima zbog pretrpljenog straha.

"Uvjeravamo vas da je Li apsolutno dobro”, rekao je Peel.

Duo će nastaviti sa svojim svakodnevnim nastupima na festivalu kako je i planirano, do 6. srpnja. No ipak su točku sa samostrelom odlučili maknuti s programa dok organizatori ne provedu istragu o tome kako se nesreća dogodila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.