Pogledajte pisma zbog kojih je Bajić htio Majiću navući luđačku košulju

toncimajic.net

TONČI MAJIĆ, predsjednik Dalmatinskog komiteta za ljudska prava, danas je doživio grubu demonstraciju sile glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Iznenađujuće, njih dvojica svojedobno su dosta dobro surađivali istražujući ratne zločine počinjene u Lori početkom rata.

No, odnosi su zahladili kada je Majić počeo otkrivati mračnu stranu glavnog državnog odvjetnika u zbivanjima u Lori.

Uvjeren je da ovo treniranje strogoće ima za cilj njegovu osobnu diskreditaciju u cilju zaštite Bajićeve reputacije. Ako bude lud, tko će slušati što govori!

Iživljavanje pravne države

Pravna država je dobila mogućnost da se iživi na Majiću onog trenutka kada je počeo slati raskidane zastave predsjedniku Ivi Josipoviću u znak protesta zbog nevjerojatne dužine sudskog spora sa osiguranjem.

Prvi put se Josipoviću na taj način obratio u listopadu 2010. godine, na 30. obljetnicu prometne nesreće u kojoj je zadobio izuzetno teške ozljede. Majić je pisao i Bajiću, koji je smjesta reagirao. Naložio je da sud u Zagrebu povede postupak i istraži je li Majić počinio kazneno djelo.

Pijan i drogiran cijepa zastavu?

Sudac Marko Benčić zatražio je da se nad Majićem provede psihijatrijsko vještačenje, i to zbog sumnje da drogiran i pijan cijepa zastavu i šalje je Josipoviću.

Majiću se zahtjev činio van pameti, ali se isto odazvao. No, pokazalo se da jedno vještačenje sudu nije dovoljno. Nakon valjda nezadovoljavajućih nalaza psihijatrijskog, zatraženo je i psihološko vještačenje.

Sudu bitno samo da Majić bude lud?

Toliko inzistiranje na utvrđivanju stanja Majićeve psihe djeluje krajnje apsurdno, jer je sudac Benčić Indexu izjavio da ga nema namjeru zvati na ispitivanje. Sud, dakle, zapravo ni ne zanima predmet djela, već isključivo žele utvrditi da je okrivljenik neubrojiv?! Ako je neubrojiv, onda bi to valjda trebalo značiti i da sve što kaže o liku i djelu glavnog državnog odvjetnika ne drži vodu.

Pretpostavlja se da je to motiv kojim se rukovode državna tijela u postupku protiv Majića, koji se nije dao zastrašiti, već je marljivo i ustrajno nastavio slati zastave predsjedniku Josipoviću uz napomenu kako spor i dalje traje.

Predsjednik za ljudska prava

I predsjednik Josipović odigrao je potez u ovoj napetoj partiji između Majića i Bajića. Unatoč tome što dobro zna za kazneni postupak zbog zastave, koju redovito prima kao podsjetnik da ne živimo u zemlji pravednosti o kakvoj govori, pozvao je Majića na obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava.

Bajić i sud su se već nakon tri dana pobrinuli da ljudska prava budu maksimalno uvažena naloživši policiji da Majića pokupe u Splitu i dovedu u Zagreb na pregled kod psihologinje. Pokazalo se da je cijela šarada, izvedena na trošak poreznih obveznika i Majića osobno, bila potpuna besmislica jer vještačenje nije bilo moguće provesti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.