Makarska rivijera bilježi turističke rekorde

MAKARSKA rivijera ovih dana ugošćuje 45.060 gostiju, što je, prema izjavama tamošnjih turističkih djelatnika, rekordan broj gostiju koji za više od 10 posto premašuje prošlogodišnje brojke.

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i turistički uredi s tog dijela obale javljaju da je od tog broja čak 42.449 stranih gostiju, što je više nego prošle godine, dok preostalih nešto manje od dvije i pol tisuće čine domaći gosti, koji pak bilježe nešto manji broj nego lani.

Najviše se gostiju odmara u Baškoj Vodi, u kojoj je registrirano 9198 turista, slijedi Gradac sa 8742, te Makarska sa 6969 gostiju. Odmah za njima su Podgora, Tučepi, Brela i Živogošče.

Pomoćnik direktora Turističkog ureda Makarska Tonči Lalić tvrdi da je porast broja turista prije svega rezultat boljeg prijavljivanja gostiju smještenih u privatnim apartmanima. Turistički ured u Tučepima bilježi čak 16 posto više prijavljenih gostiju nego prošle godine, a slične brojke iznose i Brela, koja ističu da ove godine ipak bilježe i bolju popunjenost hotela. Masovnije prijavljivanje gostiju u privatnim apartmanima i sobama dijelom se može zahvaliti i pojačanoj inspekcijskoj kontroli na Jadranu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.