Mala slavonska općina ukinula rad nedjeljom

Foto: Facebook

MALA slavonska općina Ivankovo, koja uključuje sela Ivankovo, Retkovci i Prkovci, odlučila je na inicijativu tamošnjeg načelnika Marka Miličevića ukinuti rad nedjeljom i blagdanima.

Odluka stupa na snagu 2. rujna, a ponosni načelnik je u priopćenju javnosti zahvalio vlasnicima trgovina i pekara u njegovoj općini što su prihvatili sugestiju da ne rade nedjeljom i blagdanima.

"Ovom odlukom pokazali smo snagu, zajedništvo te iskazali svoj identitet, vjerodostojnost, napose brigu za obitelj te potaknuli osjećaj solidarnosti. Čovjekove potrebe za nedjeljnim odmorom i blagdanom uvriježen u narodnoj tradiciji kada čovjek može kroz slavlje zahvalu dragom Bogu i duženje s obitelji živjeti slobodno vrijeme koje mu je nužno'', napisao je Miličević, a njegovu su odluku sudeći prema komentarima na načelnikovoj Facebook stranici sugrađani oduševljeno prihvatili.

Ipak, bilo je i onih koji su iskazali sumnju u učinke ove mjere te su komentirali kako činjenica da radnice neće raditi u pekarama u navedenoj općini ne znači da ih vlasnici neće poslati u susjedno mjesto da rade, dok su neki pak bili mišljenja da je u ovoj krizi ipak bolje ostaviti mogućnost da se radi, ali uz prikladnu dnevnicu.

Miličević, koji je na vlast u Ivankovu došao kao nezavisni kandidat nakon 25 godina vladanja HDZ-a, inicijativu je pokrenuo početkom kolovoza uputivši dopis trgovačkim i pekarskim objektima u ovoj općini koja broji 8400 stanovnika. Želja mu je, kako je tada izjavio, zaštita obitelji i kršćanskih vrijednosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.