Mali avion se srušio kod Hvara, pilota iz mora izvukli Slovenci

Screenshot: Google Maps

MANJI sportski avion srušio se danas oko 15 sati kod otoka Hvara.

Pilot, njemački državljanin, se uspio spasiti, a on je bio jedini u avionu. Iz mora su ga izvukli Slovenci čija je brodica bila u blizina mjesta pada aviona.

Pilot je lakše ozlijeđen

"Avion se srušio između Splitskih vrata i otoka Hvara. Pilot je spašen i motorna jahta ga je po našem nalogu prevezla u luku Hvar. Lakše je ozlijeđen i preventivno je na obradi Hitne pomoći", rekli su za Index iz Službe traganja i spašavanja na moru. 

Sportski avion koji se srušio, kako neslužbeno doznajemo, letio je iz Dubrovnika prema Lošinju. 

"Srećom, nema tragičnih posljedica. Riječ je o malom avionu marke Sila 450 koji je pao u području Hvarskog kanala prema Splitskim vratima.

U avionu je za vrijeme pada boravila jedna osoba - pilot, njemački državljanin. 

Uvjeti su bili povoljni, uzrok se tek treba utvrditi

"Za vrijeme pada u blizini se u moru nalazila privatna brodica koja je plovila pod slovenskom zastavom. Ona je pilota izvukla iz mora, a onda je prevezen u Hvar, gdje su ga preuzeli djelatnici Hitne pomoći. Potvrdili su kako nema težih ozljeda", rekao je za Index David Radas, voditelj samostalne službe za odnose s javnošću Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.  

Kazao je kako je prerano govoriti o uzrocima nesreće.

"Bili su povoljni pomorski, a vjerojatno i atmosferski uvjeti pa je za pretpostaviti da to nije uzrok pada. No je li uzrok tehnički ili ljudski, utvrdit će se nakon istrage. Značajnog zagađenja nema jer se radi o avionu male zapremine pa se gorivo brzo disperzira. Poziciju pada osiguravaju djelatnici lučkih ispostava, a središnjica iz Rijeke odmah je svim sudionicima pomorskog prometa uputila preventivnu obavijest o objektu u moru radio vezom", kazao je za Index Radas. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.