Mali Ivan bi umro prije nego što bi dočekao pregled u Hrvatskoj. Ide u Beograd

Screenshot: Nova TV

DVANAESTOGODIŠNJI Ivan iz mjesta Podgrađe dobio je novu priliku. 

U ponedjeljak odlazi na liječenje, zahvaljujući dobrim ljudima koji su prikupili 92.750 kuna, javlja Nova TV.

Ivan će se liječiti u Beogradu.

U Hrvatskoj mu pregled zakazan za šest mjeseci, a ima još pet mjeseci života

U Hrvatskoj mu je, naime, pregled zakazan za šest mjeseci iako ima još samo pet mjeseci života. Taj pregled dakle uopće ne bi doživio. 

Ivan nema dovoljno kisika pa se često iscrpljen samo sruši, a majka strepi da će se ugušiti. No umjesto u vlastitoj državi priliku za život dobit će u privatnoj beogradskoj klinici.

Čeka ga proširenje pluća kojima Ivan više ne može disati. Tada bi trebao nestati i umor koji često osjeća. 

"Svima, svima hvala od srca zato što su pomogli mome Ivanu. Nadamo se da će uspjeti barem još koju godinu života, jer su nam rekli u Beogradu kad smo bili 21.5. da je njemu s tim njegovim kisikom ostalo 5 mjeseci života", kaže za Novu TV Ana Mesić, Ivanova majka.

I uređaj za kisik im nije stigao iz bolnice, nego od jedne obitelji iz Pule

Mesićevi su tražili i uređaj s kisikom, no nije stigao iz bolnice, nego od jedne obitelji iz Pule. Ivanovih 19 dijagnoza, među kojima je i sindrom Down, financijski su iscrpile ovu skromnu stočarsku obitelj. Bili su spremni sve rasprodati.

"Sve, sve sam bila spremna, ako je trebalo, već sam rekla i suprugu, idemo, dat ćemo, prodat ću i svoj bubreg", kaže Ivanova majka.

Srećom za ovu obitelj, dobri ljudi su se opet iskazali. Da nisu, pregled u hrvatskoj bolnici, onda za kad je zakazan, dječaku vjerojatno više ne bi ni trebao. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.