Maloljetnice kraj bankomata u Varaždinu opljačkale stariju ženu

VARAŽDINSKA policija će podnijeti posebno izvješće protiv dviju maloljetnica koje su jučer ujutro opljačkale 69-godišnju ženu koja je s bankomata podignula novac.

Žena je na bankomatu u Jalkovečkoj ulici podignula nekoliko stotina kuna koje je upravo spremila u svoj novčanik. Kradljivice su je pratile te je jedna od njih ženi prišla s leđa i iz ruke joj istrgnula novčanik.

Potom su se obje dale u bijeg trčeći ulicom Miroslava Krleže prema Ininoj benzinskoj postaji. Uhvatili su prolaznici koji su se zatekli na ulici i koji su ih zadržali do dolaska policije.

69-godišnjakinji je vraćen novčanik s novcem, a kradljivice, 16-godišnjakinja i 14-godišnjakinja, su privedene na kriminalističku obradu.

25-godišnjakinja "pala" zbog dviju krađa

Policija u Novom Marofu na kriminalističku obradu je privela 25-godišnjakinju za koju je utvrđeno da je potkraj travnja i 19. svibnja u Varaždinskim Toplicama ukrala dva novčanika.

25-godišnjakinja je 28. travnja u jednoj voćarni u Varaždinskim Toplicama iskoristila nepažnju 35-godišnje prodavačice te joj je iz torbe ukrala novčanik s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i manjom količinom novca. Kasnije je s tekućeg računa oštećene na bankomatu podigla nekoliko tisuća kuna. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na oko pet tisuća kuna.

Prije tri dana 25-godišnjakinja je u trgovini "Kineski dućan" u Varaždinskim Toplicama 42-godišnjoj prodavačici također ukrala novčanik s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i manjim novčanim iznosom. Naknadno je također s njenog tekućeg računa podigla nekoliko tisuća kuna. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na oko pet tisuća kuna.

R.I.
Foto: Željko Hajdinjak / Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.