Markićkin vjerski portal brani Bartulicu i druženje s mafijašem

Foto: Davor javorevic PIXSELL

Otkad je Index otkrio Aferu Bartulica, među desnim se medijima pokušava opravdati podatak koji proizlazi iz njegove imovinske kartice, a koji kaže da obitelj Bartulica živi od nekoliko desetaka eura mjesečno. Iako je Index dao Bartulici više tjedana da odgovori na pitanja o nerealnom odnosu prihoda i troškova, afera je na desnici proglašena zlonamjernim medijskim linčem protiv novoizabranog eurozastupnika DP-a.

Svi ga se odrekli, osim Željke Markić i dijela glasača DP-a

Nakon što je osvojio mjesto u Europarlamentu, u stožer Domovinskog pokreta se dovezao u crvenom Ferrariju, stao za govornicu i rekao da će biti "glas običnih ljudi". Zatim je Index otkrio da ga je vozio Ivko Marić, koji je za pokušaj ubojstva osuđen na 4 godine i tri mjeseca zatvora.

Cijelo vrijeme je uz Bartulicu čvrsto stajala Željka Markić i dio onih koji su mu dali glas na izborima i koji se, sudeći po komentarima, najviše skupljaju upravo na njezinom portalu. Ovo su neki od njih.

Nije Bartulica kriv ni za što, krivi su mediji. To smatra portal Željke Markić

Iz emisije Otvoreno HRT-a je Markićkin portal izdvojio komentar komunikologa Kristijana Sedaka, koji je rekao da se Domovinski pokret nije trebao ograditi od Bartulice nego stati mu u obranu. Crveni Ferrari smatra zanimljivom i uspjelom provokacijom.

Autor na Markićkinom portalu Luka Šarić je navodni napad na Bartulicu okarakterizirao kao "napad na čovjeka koji otvoreno iskazuje katoličku vjeru" i "Hrvatsku stavlja na prvo mjesto, zbog čega su se na njega lijevi mediji i okomili." Prema njemu, "biti iz dijaspore je za ljevicu i medije kao sunce za vampira." 

Brane Bartulicu bez obzira na sve

Komentari čitatelja su također usmjereni prema obrani Bartulice. Glavni problem vide u tome što je aferu otkrio Index, po njima "lijevi medij", a ne u nesrazmjeru u troškovima i primanjima, crvenom Ferrariju ni kriminalcu osuđenom za pokušaj ubojstva koji ga je vozio u skupocjenom automobilu.

Također smatraju da se Domovinski pokret nije trebao distancirati od Bartulice, nego mu stati u obranu.

Mnogi Bartulicu smatraju najvrjednijim i najboljim članom DP-a, pred kojim se Penava trebao poniziti i zahvaliti mu.

Nije bitno to što Bartulica nije u skladu sa zakonom popunio imovinsku karticu, ni pitanje tko ga financira ako mu, nakon što pokrije troškove kredita, ne ostane ni za život, ni tko ga vozi u crvenom Ferrariju i s kim se druži, nego samo da se pokaže "srednji prst leftardskim medijima."

Nije bitno što je Bartulica napravio, bez obzira na to koliko pogriješio, bitno je da se to ne iznosi javno. 


A nekima još nije jasno što je loše u tome da se izabrani zastupnik za Europski parlament vozi u Ferrariju s kriminalcem osuđenim za pokušaj ubojstva, nakon čega izjavljuje da će se boriti za "normalne ljude."

Aferu Bartulica otkrio je Index. Index otkriva i ne zaboravlja. Novosti oko svih korupcijskih afera možete svakodnevno pratiti u Indexovom registru afera na adresi: www.index.hr/afere

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.