Mati Mlinariću podrška na Facebooku



DOK se predsjednik udruge Nezavisni hrvatski seljaci Mato Mlinarić bori sa sudskom presudom zbog koje je izgubio mjesto savjetnika u Uredu predsjednika Ive Josipovića, njegovi kolege seljaci dali su mu podršku na Facebooku.

Grupa Mato za savjetnika Predsjednika, osnovana danas, ima 169 članova, a na njoj se daje podrška predsjedniku udruge koji se trenutno bavi planiranjem novog prosvjeda.

U razgovoru s Indexom Mlinarić je demantirao spekulacije o tome kako je podatke o svojoj presudi krio od javnosti. Štoviše, zbog procesa protiv sebe žalio se Hrvatskom helsinškom odboru i Ministarstvu branitelja, ali nije bilo pomoći.

Nije istina da sam skrivao slučaj

"Sjećam se da se gospodin Mlinarić obratio HHO-u prije dvije i pol godine, pri kraju mog mandata na predsjedničkom mjestu te organizacije", rekao je tadašnji predsjednik HHO-a Žarko Puhovski.

"Govorilo se da sam lagao o svojoj prošlosti i da nisam htio da javnost sazna za presude. To ne može biti dalje od istine. Na brojne institucije pisao sam dopise i žalbe, pokušavajući pokazati kako sam nepravedno osuđen, jer su u dvije tužbe navedeni kontradiktorni podaci", rekao je za Index Mlinarić, koji ustraje na svom stavu da su presude politički pritisak na njega kao na seljačkog vođu.

"U javnost sam sa slučajem izlazio u vrijeme kad nije bilo nikakvog govora o tome da ću biti predsjednički savjetnik, tako da i to pobija optužbe da sam lagao i skrivao svoj slučaj", dodao je Mlinarić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.