Mavrović žestoko protiv GMO-a: Sotonska priča koja traži brzi završetak

PREDSJEDNIK Hrvatskog seljačkog saveza i proslavljeni boksač Željko Mavrović danas je u Osijeku nastavio svoju borbu protiv sadnje genetski modificiranih organizama (GMO) nazvavši ga sjemenom zla i obmane.

U skladu s ranijom politikom organizacije na čijem je čelu, Mavrović je danas došao na radionicu dr. Jeremyja Sweeta pod nazivom "Suživot GMO-a s ekološkom poljoprivredom" te je izrazio svoje ne slaganje da se preko ovakvih skupova takva proizvodnja u Hrvatsku uvodi na mala vrata.

"To je sotonska priča koja brzo treba završiti"

O nazivu radionice kojom se pokušava progurati ovakva proizvodnja u našu zemlju Mavrović je rekao kako je to kao spoj katoličanstva i nacizma. "To bi bilo kao da je Ivan Pavao II. čitao Hitlerove spise pa se išao duhovno obnavljati", rekao je Mavrović u Osijeku te dodao kako je ono što predaje Sweet, a plaćaju europski fondovi, sotonska priča koju brzo treba završiti.

Mavrović je kratko bio na toj radionici te je svojim brzim izlaskom sa cijelog skupa poslao poruku javnosti da GMO ne može donijeti dobro čovječanstvu. Hrvatska država izdat će "Studiju o supostojanju obrađivanja kultura u Hrvatskoj" te će postojati pojedina područja u našoj zemlji gdje se neće moći proizvoditi genetski modificirane kulture.

Marijana Petir u Saboru primila peticiju sa šest tisuća potpisa protiv GMO-a

Prije mjesec dana predstavnici Hrvatskog seljačkog saveza predali su HSS-ovki Marijani Petir peticiju sa šest tisuća potpisa građana koji se protive prisutnosti genetski modificiranih organizama u Hrvatskoj. Tada su saborskoj zastupnici rekli i kako se bune zbog ovog projekta u koji je uključen i Zavod za sjemenarstvo i rasadničarstvo u Osijeku.

I.Kri.
Foto: Admir Buljubašić/Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.