Medicinski tehničar u staračkom domu u Zagrebu krao od staraca. "Ovisan sam o kocki"

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Medicinski tehničar u jednom zagrebačkom domu za starije i nemoćne optužen da je potkradao štićenike koji su živjeli u tom domu. Sada 27-godišnjem L. P. stavlja se na teret da je ova djela počinio između 2018. i 2019. godine, u optužnici koja je ovih dana potvrđena pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu. Obitelj žrtava od tada čeka rasplet suđenja i povrat imovine svojih starijih članova.

"U potpunosti priznajem počinjenje kaznenih djela koja mi se stavljaju na teret. Ovisan sam o kocki, bio sam zaposlen u tom domu za starije i poznajem te ljude. M. T. je novčanik pao u transportu, on to nije primijetio i ja sam mu iz njega ukrao novac i kartice", rekao je mladić tužiteljima i dodao da se liječi od ovisnosti.

Tužiteljstvo traži da ne ide u zatvor

Zatim je opisao da je Đ. Đ. uzeo kartice iz novčanika koje je nakon toga slikao mobitelom te koristio putem interneta za kladionicu. Od Š. Đ. je pak uzeo karticu, prepisao brojeve i unio na svoje računalo.

Od M. T. je u gotovini uzeo ukupno 5.265,44 eura koje je čovjek tom prilikom imao u novčaniku, dok je druge dvije žrtve potkradao mjesecima skidajući im novac s računa i plaćajući njihovim karticama na internetu. Od Đ. D. je tako ukupno ukrao 358,25 eura, a od Š. B. 696,79 eura.

Tužiteljstvo za ova kaznena djela traži jednu godinu uvjetnog zatvora s rokom kušnje od tri godine. A sud će, osim o visini kazne, odlučivati i o tome hoće li mladić morati obiteljima žrtava vratiti ukradeni novac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.