Međustranački rat u Dubrovniku: HDZ-ovac optužio HSS-ovca za krađu članstva

OPĆINSKE organizacije HDZ-a i HSS-a u Konavlima ovih su dana opasno zaratile nakon što je načelnik općine Konavle i jedan od čelnika tamošnjeg HDZ-a Luka Korda Državnom odvjetništvu prijavio državnog tajnika za turizam i kandidata HSS-a za načelnika Općine Konavle Ivu Muju za krađu identiteta i članova.

Kako prenosi Jutarnji list, Korda optužuje Muju da je u svoju stranku upisao na stotine osoba bez njihova znanja, te da među upisanima ima i umrlih osoba, ali i 147 članova HDZ-a, koji za taj prelazak navodno nisu znali. Korda tvrdi da su njihovi potpisi na dokumentima za upis u HSS falsificirani.

Rabota je, prema Kordinim riječima, izašla na vidjelo kad je Mujo, želeći se pohvaliti dobrim stanjem u svojoj stranci, ovih dana izjavio kako je HSS u Konavlima "procvjetao", jer je u kratkom roku upisano čak 700 novih članova.

Potom se saznalo da među novoupisanima ima i imena članova HDZ-a, nakon čega je pokrenuta unutarstranačka istraga koja je pokazala da stotinjak njih nije znalo da su u međuvremenu promijenili stranačku boju.

Korda tvrdi da je na sastanak stranke, na koji su pozvani svi HDZ-ovci s popisa HSS-ova članstva, došlo njih stotinjak, te da su svi potpisali izjavu u kojoj tvrde da su njihovi potpisi na HSS-ovim članskim dokumentima falsificirani i da oni ne stoje iza toga prelaska.

Ivan Mujo pak tvrdi kako o nikakvoj krađi nema govora, tre da su to "sve Kordina podmetanja".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.