Mianmarski pobunjenici odbili pomoć Islamske države i Al-Qaide

Foto: Hina

MUSLIMANSKI pobunjenici Rohingya čiji su napadi krajem kolovoza u Mjanmaru pokrenuli represiju vojske koja je natjerala stotine tisuća muslimanskih civila da pobjegnu u susjedni Bangladeš, odbacili su svaku pomoć koja bi došla od međunarodnih terorističkih organizacija.

"Nemamo nikakve veze s Al-Qaidom, IS-om ili bilo kojom međunarodnom terorističkom skupinom. I ne želimo da se te skupine miješaju u sukob u Arakanu (staro ime za državu Rahin)", piše Arakanska vojska za spas Rohingya (ARSA) u priopćenju objavljenom na Twitteru.

Al-Qaidin poziv

Po SITE Intelligence Group, specijaliziranoj za nadzor islamističkih internetskih stranica, Al Kaida je ovog tjedna pozvala muslimane da "financijski i vojno podrže Rohingya".

Tu su pomoć jasno odbacile Rohingya koje "traže od država u regiji da spriječe ulaz u državu Rahin teroristima koji bi mogli samo pogoršati situaciju".

Prema zadnjim podacima UN-a objavljenima u srijedu, više od 379.000 Rohingya sklonilo se u Bangladeš od kraja kolovoza kako bi pobjeglo od represije mjanmarske vojske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.