Michael Jackson ostavio za sobom troje djece

OSIM što je bio kralj popa na način na koji je to Elvis Presley bio u rock 'n' rollu, Michael Jackson je bio i otac troje djece. Najstarijeg sina koji nosi njegovo ime, Michael Joseph Junior (12) i kćer Paris Michael Katherine (10) rodila je njegova tadašnja supruga Debbie Rowe, dok je najmlađe dijete, Princea Michaela II poznatijeg po nadimku "Blanket" prije sedam godina rodila surogat majka, čiji je identitet nepoznat.

Pred njima je sada, zbog njegove iznenadne smrti, još uvijek neizvjesna budućnost jer je u obitelji Michaela Jacksona postojala specifična situacija zbog koje djeca neće automatski pripasti majci. Naime, Debbie Rowe se odrekla roditeljskih prava.

"Oni su njegova djeca. Oni nisu moja djeca. Oni su njegova djeca"

U tijeku tog postupka postavljeno joj pitanje o scenariju koji se odigrao jučer - "Jeste li razmišljali što će biti s djecom ako Michael umre?". Njezin je odgovor bio - "Uvjerena sam da on na umu ima divnu osobu koja će se o njima brinuti". U njezinoj izjavi o odricanju odgovornosti za djecu, koju je objavio TMZ, među ostalim se postavlja i pitanje - "Svjesni se da nećete imati pravo brinuti se o svojoj djeci?". Debbie Rowe odgovara prilično rastreseno:

"Ne. I ja to ne želim. I... nije da ih ne volim. Volim ih. Mislim da su neodoljivi. Oni su njegova djeca. Oni su njegova djeca. Oni nisu moja djeca. Oni su njegova djeca".

Oxman neodređen: "Najvjerojatnije će se gospođa Jackson brinuti o njima, ona ih tako voli"

Sukladno tome, američki mediji nagađaju tko bi to, iz Jacksonove okoline, mogao postati njihov legalni skrbnik. Odvjetnik obitelji Brian Oxman, koji bi po logici, stvari trebao znati tko će ta osoba biti prilično je bio tajanstven zadnjih godina i jučer je u izjavi za ReaderOnline.com samo dao naslutiti da bi skrbnica mogla biti baka Katherine.

"Najvjerojatnije će se gospođa Jackson brinuti o njima, ona ih tako voli", kazao je Oxman. On je kazao i kako u trenutku Michaelove smrti djeca nisu bila s njim u bolnici UCLA, nego se o njima u Los Angelesu brinula dadilja.

Djeca pod zaštitom koperne

Michael Jackson se bojao otmice svoje djece i primao je prijetnje, zbog čega je skrivao njihova lica od objektiva kamera i fotoaparata. Činio je to uz pomoć različitih velova, burki i maski, a to je izazivalo određene kontroverze, premda je razumljiva bila njegova zabrinutost.

Krajem prošle godine mediji su se raspisali o "čudovišnim" maskama koje su njegova djeca nosila prilikom izlaska u stripoteku. Najstariji sin je imao masku glavnog junaka filma "Petak 13.", monstruoznog ubojice Jasona X.

No, događaj koji je najdalje odjeknuo, a vezan je za njegovu djecu, dogodio se 21. studenog 2002. godine u Berlinu. Jackson je tada s balkona svoje sobe u hotelu Aldon pokazao najprije svoje starije dvoje djece, dakako s velom na glavi, a zatim i tek rođenog Princa Michaela II., kome je preko glave također bila prevučena tkanina.

Oduševljeni obožavatelji glasno su pozdravili pojavljivanje malog Princa, a Michael ga je na trenutak iznio izvan balkona i "mahao" s njim, prema kasnijim komentarima, dovodeći ga u opasnost.

Dva kratka braka

Michael Jackson i Debbie Rowe vjenčali su se nedugo nakon što se kralj popa razveo od kćeri kralja rock 'n' rolla - Lise Marie Presley. Njegov prvi brak trajao je niti dvije godine - od 26. svibnja 1994. do 18. siječnja 1996. godine. Krajem godine, 15. studenog ženi se za majku svoje dvoje djece, a razvode se tri godine kasnije - 8. listopada 1999. godine. Nakon toga se nije ženio.

A.B.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.