Michele Bachmann se obrušila na Bidena: Nitko članove Tea Partyja ne smije zvati teroristima

TO ŠTO je zakon o podizanju limita američkog zaduživanja napokon izglasan, ne znači da je uzavrela retorika koja je pratila pregovarački proces nestala u trenutku kada je glavni problem riješen. Pogotovo to ne vrijedi za zastupnicu Michele Bachmann, predstavnicu Minnesote i članicu pokreta Tea Party, koja je, kada već nije zadovoljena mjerama donesenim u zakonu, odlučila poneki politički poen dobiti obrušivši se na potpredsjednika Bidena i njegove navodne riječi upućene njenoj kontroverznoj skupini.

Naime, Bachmann je Joeu Bidenu zamjerila ono što je u američkoj političkoj kulturi u zadnjih deset godina postalo nedopustivo - olaku upotrebu riječi terorist.

Ponijeli su se kao teroristi

Prema tvrdnjama lista Politico, stvar je zakuhao kongresnik Mike Doyle koji je na sastanku demokrata Zastupničkog doma kazao "da je mala skupina terorista onemogućila ikakvo trošenje novca", aludirajući pritom na Tea Party. Joe Biden je, pokušavajući nagovoriti demokrate da prihvate kompromisni prijedlog, na to navodno odgovorio: "Da, zaista su se ponijeli kao teroristi!"

Kasnije je Biden negirao da je ikad izrekao te riječi. "Nisam upotrijebio riječ terorizam. Na sastanku su bili neki ljudi koji su rekli kako imaju osjećaj kao da ih teroristi drže za taoce. Ja nikad nisam rekao ni da jesu ni da nisu teroristi, samo sam ih pustio da se ispušu", kazao je Biden za CBS.

Uvrijedile su me potpredsjednikove riječi


Međutim, ovaj demanti očito nije uvjerio Michele Bachmann, čija je kampanja za republikansku nominaciju na predsjedničkim izborima već počela. "Samo u bizarnom svijetu Washingtona se fiskalna odgovornost može ponekad definirati kao terorizam. To je samo još jedan pokazatelj kako su liberalni establišment i Obamina Bijela Kuća spremni kazati i učiniti sve kako bi stvari na kraju bile po njihovom", obratila se Bachmann svom biračkom tijelu.

Osim toga, ovaj je napad interpretirala kao atak na vlastitu osobu, tvrdeći kako "je baš ona glavna meta demokrata". "I ranije sam se susretala s demokratskom napadačkom mašinerijom, ali njihove današnje riječi su to podigle na novu razinu. Uvrijeđena sam potpredsjednikovim neodgovornim riječima, te trebam vašu trenutnu potporu kako bi obranila sebe i svoje kolege iz Tea Partyja", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.