Milanović ide u službeni posjet Čileu

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

PREDSJEDNIK Zoran Milanović boravit će u službenom posjetu Čileu od 8. do 15. prosinca 2022. godine. U službeni posjet predsjednik Milanović odlazi na poziv čileanskog predsjednika Gabriela Borica, s kojim će se sastati i razgovarati u glavnom gradu Santiagu, objavili su iz Ureda predsjednika. 

Predsjednik Milanović posjetit će Nacionalni kongres Čilea u Valparaisu i održati sastanak s predsjednikom Zastupničkog doma Vladom Mirosevicem. U Santiagu će Milanović održati predavanje za akademsku zajednicu i diplomatski zbor na tamošnjem sveučilištu. 

Predsjednik će tijekom službenog posjeta obići hrvatske iseljenike koji žive u Antofagasti na sjeveru Čilea i Punta Arenasu na jugu Čilea. Razgovarat će s članovima hrvatske zajednice te obići institucije, društva i znamenitosti hrvatskih iseljenika u Čileu.

Tijekom boravka u regiji Antofagasta, Milanović planira posjetiti i Europski južni opservatorij, koji u svojoj ponudi ima najveći optički teleskop na svijetu. Iz Ureda su naglasili da je Boric osobno pozvao predsjednika Milanovića da službeno posjeti Republiku Čile u telefonskom razgovoru, kojeg su njih dvojica vodili početkom godine, kada je Boric izabran na dužnost predsjednika Čilea.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.