Milanović imenovao novog načelnika Glavnog stožera

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović imenovao je general-pukovnika Tihomira Kundida na dužnost načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske s danom 1. ožujka 2024. godine.

Milanović je Kundida imenovao na dužnost načelnika GS-a OS-a RH na temelju prijedloga vlade i nakon pribavljenog mišljenja Odbora za obranu Hrvatskoga sabora.

Nakon imenovanja održao i sastanak

Prije imenovanja na dužnost načelnika GS-a OS-a RH, na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, a na prijedlog potpredsjednika vlade i ministra obrane Ivana Anušića, predsjednik Milanović donio je 29. veljače 2024. godine i Odluku o izvanrednom promicanju djelatnog general-bojnika Tihomira Kundida u čin general-pukovnika oklopništva.  

Nakon što ga je imenovao za načelnika GS-a OS-a RH, predsjednik Milanović održao je radni sastanak s general-pukovnikom Kundidom u Uredu predsjednika Republike.

Na sastanku su bili i dosadašnji načelnik GS-a OS-a RH, admiral Robert Hranj, najviši časnici GS-a OS-a RH, predstojnik Ureda predsjednika Republike Hrvatske Orsat Miljenić, savjetnik predsjednika Republike za obranu Ivica Olujić i pročelnik Vojnog ureda Kabineta za obranu i nacionalnu sigurnost Ureda predsjednika, brigadni general Ivica Kranjčević, priopćeno je iz Milanovićeva ureda.