Milanović: Novac koji se štampa u EU neće još dugo trajati

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović govorio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Otočca u povodu obilježavanja Dana Grada. 

"Čuvajte Gacku. Morate se razvijati, treba ulagati i treba koristiti ono što priroda daje, ali održivo i ne gramzljivo i ne pohlepno. Također treba i strpljenja, jer Gacka je predivna i nemamo puno takvih rijeka u Europi. Oprezno s tim. Oni koji ovdje dolaze i ulažu te tako izvlače dobit moraju imati na umu da ovako nešto dugo nastaje i vrlo brzo propadne ako ne pazite što radite", poručio je predsjednik.

"Trebamo gledati na sebe, a tek onda na europsku solidarnost"

"Šteta je ne iskoristiti taj novac koji se štampa u EU i koji neće još dugo trajati. Lekcije onih koji su to prošli to dobro govore i zato uzmite taj novac bez puno priče i uložite ga u ono u što se može uložiti", rekao je Milanović.

"Treba biti pametan i proračunat, ulagati u ceste, u odvode, u obnovu zgrada budući da se ne može ulagati u direktne projekte na kojima se stvara novac. Stoga iskoristite svaki euro i svaku šansu koja vam se pruža jer vremena su nesigurna i tmurna. Moramo se držati skupa i misliti na sebe kako bi zaštitili svoje interese i ne dati da nas vuku za nos. Dakle, trebamo gledati na sebe, a tek onda na europsku solidarnost", zaključio je predsjednik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.