Miletić očajnički pokušava spasiti referendum, uspoređuje ga s Gospodarom prstenova

Foto: Marko Prpic/PIXSELL, screenshot Facebook

ZADNJI je dan prikupljanja potpisa za Mostov referendum protiv covid-potvrda i Stožera. 

Potpisi se prikupljaju za ponoć, a prema izjavama samih mostovaca u posljednjih par dana, nedostaju im još deseci tisuća potpisa. 

Mostov Marin Miletić krenuo je u prilično očajan pokušaj skupljanja potpisa. U novoj objavi na Facebooku referendum je usporedio s Gospodarom prstenova te potrebom da se uzme prsten moći Plenkoviću, a ljudima je poručio da "nemaju pravo ostati mlaki" jer se može biti "ili studen ili vruć". 

Miletićevu objavu, uz koju je priložio i video iz Gospodara prstenova, prenosimo u cijelosti.

"Dolazi mi slika Golluma, moć ga je iznakazila. Želimo uzeti taj prsten moći Plenkoviću"

"Treba hrabro istrčati,

pa što Bog da i sreća junačka!!

Kako mi je kolega Nino objavio sjajan status kroz filmsku umjetnost, a i ja sam ljubitelj iste - želim se ukratko osvrnuti. Dakako, pišući figurativno i kroz slike. Tolkiena jako volim. Njegov svijet koji je stvorio u književnosti je nevjerojatan. Gospodar prstenova nije samo klasik koji treba pročitati i pogledati svakako film, on je puno dublji od obične poruke.

Mi Mostovci nismo savršeni ljudi. Čak štoviše imamo rana svojih koliko hoćete. Ja za sebe mogu reći da mi nema Boga i njegove ljubavi bio bih potpuno izgubljen. Danas sam proveo cijeli dan u Slavonskom Brodu i u Osijeku. Vozeći se u automobilu sa Troskotom pričamo o smislu vlasti. I dolazi mi slika Golluma. Golum je bio Smeagoll. I to slatko malo stvorenje Smeagoll je pronašao prsten najveće moći. Ta moć koja nadilazi sve okvire spoznaja iznakazila je Smeagolla da se ovaj kroz tu moć pretvara u ljigavo opasno i odvratno biće zvano Gollum. On zbog te moći ubija vlastita brata i nakon toga živi u pećinama skriven, obuzet potpuno samom esencijom zla prstena moći.

Mi smo ovim referendumom htjeli maknuti taj prsten moći od petero ljudi na čelu s Plenkovićem. Mi s ovim referendumom želimo pomoći ne samo i tim ljudima, nego želimo podijeliti tako veliku i strahovitu moć sa cijelim Hrvatskim saborom. Želimo da narod odluči ukinuti COVID potvrde. Želimo taj PRSTEN MOĆI maknuti od interesnih skupina i od svih onih koji bi zarađivali milijarde na grbači našeg naroda.

Vlast mijenja. Moć zadire duboko u nutrinu čovjeka i kroz njegove najsitnije pore mu šapuće kako je važan i velik. Pali čovjek pale naravi, ako nema uz sebe ljude koji će ga spustiti na zemlju, ako nema jakog duhovnika, ako sam nije spreman slušati - dovodi se u opasnost postati poput Golluma - čovjeka koji je spreman sve napraviti da zaštiti vlastitu poziciju moći.

Nerijetko se dogodi da su te koruptivne utvrde velike i snažne. Da je ta vojska toliko velika da zaplaši i najhrabrije. Ali, mi ne smijemo odustati. Nemamo pravo odustati. I ako malo bolje osluhnemo, ako svoj duh umirimo... čut ćemo i sami. Trublje nade jahača Rohirrima.

"Nemaš pravo ostati mlak. Ili si studen ili si vruć"

Nekada čak niti plan nije najvažniji.

Najvažnije je imati srce, čisto srce i hrabrost da znaš kako moraš istrčati neprijatelju ususret. A onda što će biti? Nije to ni važno. Ti se nisi skrivao po rupama i u dalekom zaleđu čekao u sigurnosti da oluja prođe.

Ti si jedan od tisuće i tisuće onih. Malih građana. Velikog srca. Koji su zajedno s tobom krenuli u susret oluji. Za slobodu.

Danas - subota - je zadnji dan. Cijeli dan ću biti na Trgu Bana kod sata. Dođi i potpiši. Za slobodu. Za naše sutra. Za zaštitu naše djece. Nemaš pravo ostati mlak. Ili si studen ili si vruć. Nemaš pravo ostati mlak!!" napisao je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.