Ministrica Divjak napala ravnatelja zadarske škole zbog izjava

RAVNATELJ zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Jozo Dragić komentirao je događaj u toj školi u kojoj je jučer jedan učenik prvoga razreda srednje škole užarenim predmetom žigosao slovo "U" na ruku školske kolegice.

"Strašno mi je žao što se ovo dogodilo u jednoj od najboljih škola. Jedna smo od boljih škola u svim mogućim natjecanjima, nekoliko puta bili smo prvaci Hrvatske u košarci, imamo atletičare koji su prvaci Hrvatske, imamo stalne akcije gdje pomažemo slabijima, ali eto... U zadnjih godina kad su se počeli direktno upisivati učenici s raznim teškoćama, imamo dosta učenika s posebnim programima, uvjetima i eto, takvi mali incidenti se događaju", rekao je Dragić za N1.

Na potpitanje da pojasni na što misli kad to govori, Dragić kaže:

"Upisuju se direktno učenici koji nemaju nikakve uvjete za strukovne škole. Imamo čak 31 takvog", dodao je.

Usput, kazao je da su mediji od jučerašnjeg događaja napravili senzaciju i kako se ne radi o slovu "U".

>> Ravnatelj škole u kojoj je učenica žigosana slovom U je bivši HSP-ovac

Divjak za Index: Izjave ravnatelja su neprimjerene

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak za Index je komentirala ravnateljeve izjave.

"Izjave ravnatelja Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole u Zadru o nedavnom slučaju vršnjačkog nasilja u školi smatramo u potpunosti neprimjerenima. Posebno jer je odgovoran za zakonitost rada i stručni rad školske ustanove. Oštro osuđujemo sve izjave kojima se grubo diskriminira učenike u odnosu na program koji pohađaju. U našem sustavu svi učenici su jednakovrijedni i jednakopravni, a ravnatelji su dužni takav sustav čuvati i osnaživati.

Odmah po saznanju za navedeni događaj zatražili smo očitovanje škole, a pokrenut je i inspekcijski postupak", kaže ministrica Blaženka Divjak za Index.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.