Ministrica Murganić više ne glumi da je dijete

Foto: FaH

MINISTRICA za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić danas je u Novom Marofu obišla novi Centar za socijalnu skrb koji je pred dovršetkom, te poručila kako je u dvije godine kupljeno, adaptirano ili izgrađeno osam centara u Hrvatskoj. 

Podsjetimo, ministrica je jučerašnji dan provela glumeći da je djevojčica u udomiteljskoj obitelji. Boravila je u udomiteljskoj obitelji Britvec u Bakru te je posjetila Centar za pružanje usluga u Zajednici "Izvor" u Selcu.

Novi Centar za socijalnu skrb u Novom Marofu površine je 600 četvornih metara, vrijednosti izgradnje i opremanja 8,2 milijuna kuna, a radovi bi trebali biti gotovi do početka prosinca.

S gradonačelnikom Sinišom Jenkačem i ravnateljicom Centra Antonijom Maltar ministrica je razgledala novi objekt te izjavila da je Ministarstvo značajna sredstva u ove dvije godine izdvojilo za kupnju, adaptaciju ili proširenje kapaciteta osam centara za socijalnu skrb, a sljedeći objekt za adaptaciju je onaj u Karlovcu.

"Zbog specifičnih uvjeta rada, zaštite privatnosti u radu s građanima centri trebaju imati adekvatan prostor, također prostor koji je prilagođen osobama s invaliditetom", kazala je i dodala da se u centrima koji imaju dovoljno prostora mogu organizirati i obiteljski centri.

"Onako kako je u nekim gradovima, pa čak i u Zagrebu gdje krovovi cure, gdje je po nekoliko stručnih radnika u jednom prostoru, gdje stranka ne može imati privatnost u razgovoru sa svojim socijalnim radnikom, to nije dobro. Iz tog aspekta potrebno je imati dobro opremljene i kvalitetne centre za socijalnu skrb“, rekla je Murganić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.