Miodrag Demo: Danas popodne ćemo imati ministra branitelja

Foto: FAH

PREDSJEDNIK saborskog Odbora za ratne veterane Miodrag Demo (BM 365) potvrdio je da je od premijera Tihomira Oreškovića dobio jamstva da će danas biti poznato ime novog ministra branitelja te da će to vjerojatno biti Tomo Medved.

Jamstva je, kaže, dobio sinoć, na užem sastanku, na kojem su bili i Miro Bulj (Most) i Željko Dilber (HDZ) i zato je danas ponovno sazvao sjednicu Odbora koju je prošli tjedan odgodio držeći neprihvatljvim da se raspravlja o proračunu Ministarstva branitelja bez da se zna ime ministra.

O Medvedu govori biranim riječima, kaže da je dobar operativac, zapovjednik Prve gardijske brigade koji se od završetka Domovinskog rata posvetio radu s udrugama, pomaganju ljudi, bio načelnik Personalne uprave u Ministarstvu obrane.

"Zajedno smo počeli 90-ih u jedinici za posebne namjene, mislim da ću kao predsjednik Odbora dobro surađivati s njim", rekao je Demo nakon sjednice Odbora koji je u utorak prihvatio predloženi državni proračun za ovu godinu.

"Kad su u pitanju novci nikad nitko nije zadovoljan", odgovorio je Demo upitan je li zadovoljan proračunom za branitelje s obzirom da Nenad Stazić (SDP) kaže da je manji za 48 milijuna, Josip Đakić (HDZ) da se za 55 milijuna smanjuju trajna prava, a ministar financija Zdravko Marić da se, u odnosnu na izvršenje proračuna 2015., ovogodišnji proračun Ministarstva povećava za 32, 9 milijuna kuna.

Moramo se pokriti koliko deke imamo, a ako mislite ukinuti trajna prava, morate mijenjati zakone, do tada se radi po postojećima, kaže Demo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.