Miro Kovač: Mnogi u HDZ-u bi bili sretniji koalicijom sa SDP-om

Foto: FaH

O NOVONASTALOJ političkoj situaciji oglasio se i bivši ministar vanjskih poslova i saborski zastupnik HDZ-a Miro Kovač.

>> Sada je posve jasno - Plenković je u ratu sa svojom dojučerašnjom desnom rukom


Naime, Kovač se smatra jednim od predvodnika ekstremno desne HDZ-ove struje koja se protivi Andreju Plenkoviću, iako to još uvijek čini relativno tiho. No, u razgovoru za N1 Kovač je dao naslutiti da, blago rečeno, u HDZ-u nisu baš svi oduševljeni sklapanjem koalicije s HNS-om.

"Nakon prekida s Mostom, trebalo je naći adekvatno rješenja. Koje smo rješenje imali - izbori, ne, koje smo mogućnosti imali - koalirati sa SDP-om, to nije bilo moguće zbog aktualne konfiguracije. Mislim da bi mnogi u HDZ-u bili sretniji koalicijom sa SDP-om", rekao je Kovač.

"Prirodno je da HDZ bude dominantan u vladi"


"Bio je tu HSS, ali oni to na čelu s Beljakom nisu htjeli, treća mogućnost je HNS, ili s nekim manjima, pojedincima od situacije do situacije. Odabrana je ova mogućnost s HNS-om i sada je važno da politika Vlade koju zastupa predsjednik Vlade bude zastupljeno ono što HDZ jest, uvažavajući i ono što želi i koalicijski partner, ali mi smo najveći partner, imamo najviše zastupnika u većini i prirodno je da ono što HDZ jest bude dominantno u politici Vlade", dodao je Kovač, koji tvrdi da je tek jučer saznao za ostavku ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera, kojeg je također smatra pripadnikom ekstremno desne i klerikalne struje u HDZ-u.

"Saznao sam jučer. Nisam znao kakvu će odluku donijeti, ali očekivao sam to. On je rekao da želi raditi tu u zemlji i očekujem od njega da doprinese radu Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru i radu HDZ-a kao državotvorne stranke, koja je narodnjačka, državotvorna i da zaista budemo vjerodostojni prema građanima", rekao je Kovač.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.