Misteriozna objava Medvedeva. Je li upravo izabrao stranu u sukobu?

Foto: EPA

ZAMJENIK predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev je danas na svom Telegram kanalu imao misterioznu objavu, piše Fontanka. Nije poznato je li objava povezana s pogoršanjem situacije u Nagorno-Karabahu. Podsjetimo, azerbajdžansko Ministarstvo obrane objavilo je danas početak "antiterorističkih mjera" u Nagorno-Karabahu.

"Jednom mi je jedan moj kolega iz bratske zemlje rekao: 'Pa ja sam ti stranac, nećeš me primiti.' Odgovorio sam što sam morao: 'Nećemo suditi po biografiji, nego po djelima.' Zatim je izgubio rat, ali je na čudan način sačuvao poziciju. Odlučio je okriviti Rusiju za svoj mediokritetski poraz", napisao je Medvedev. 

Odnosi između dvije zemlje se pogoršali

"Tada se odrekao dijela teritorija svoje zemlje. Onda je odlučio koketirati s NATO-om, a njegova supruga je prkosno otišla našim neprijateljima s kolačićima. Pogodite kakva ga sudbina čeka", nastavio je. Armenija je bila ruska saveznica, ali odnosi između dvije zemlje su se u posljednje vrijeme pogoršali.

Armenski premijer Nikol Pašinjan se u nedavnom intervjuu talijanskim novinama požalio kako Rusija nije uspjela zaštititi Armeniju od kontinuirane agresije iz Azerbajdžana. Potom je Armenija prije dva tjedna priopćila kako će biti domaćin zajedničke vojne vježbe sa Sjedinjenim Državama, što je naljutilo Ruse. 

Moskva je nakon toga pozvala na razgovor armenskog veleposlanika kako bi mu izrazila "oštar" prosvjed zbog niza "neprijateljskih koraka armenske vlade". Rusko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju je kao te korake navelo odluke Jerevana da pristupi Međunarodnom kaznenom sudu (ICC), da bude domaćin vojnih vježbi s SAD-om i da supruga armenskog premijera posjeti Ukrajinu kako bi dostavila humanitarnu pomoć.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.