ZAVRŠILI U REMETINCU Mlada Zagrepčanka optužila trojicu azilanata da su je napili, drogirali i silovali

Foto: 123rf, Index

JUČER poslijepodne trojica azilanata - iz BiH, Sirije i Makedonije, odlukom suca istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici završila su u istražnom zatvoru jer ih je 22-godišnja Zagrepčanka prijavila za silovanje.

Istražni zatvor određen im je, kako doznajemo, zbog opasnosti od bijega, s obzirom da se radi o  osumnjičenicima koji na bilo koji način nisu vezao za Republiku Hrvatsku - jedan je državljanin Sirije, drugi je državljanin Bosne i Hercegovina a treći je bez državljanstva no dolazi iz Makedonije, kao i zbog opasnosti od utjecaja na oštećenicu, jer raspolažu brojem njenog mobilnog telefona pa bi je mogli kontaktirati radi iskazivanja u njihovu korist. Istražni zatvor traje jedan mjesec.

Kako neslužbeno doznajemo, krajem prošlog tjedna 22-godišnjakinja je došla u njihovu sobu u objektu u kojem su smješteni, u hotelu Porin u Zagrebu, gdje su je, kako stoji u njenoj prijavi, napili i nadrogirali, a zatim i silovali. Ona u prijavi tvrdi da je bila svjesna svega, ali se zbog droge koju su joj dali nije mogla pomaknuti.

Teži oblik spolnog odnosa bez pristanka


Odmah nakon silovanja, djevojka se uputila na policiju koja je započela istragu te privela trojac i započela istragu nakon koje je podnesena kaznena prijava protiv trojca zbog težeg oblika spolnoga odnosa bez pristanka.

Oni tvrde da ih je prijavila nakon što joj nisu platili

Makedonac je prilikom ispitivanja tvrdio da nije imao spolni odnos s djevojkom, a druga dvojica tvrdila su da ih je djevojka nakon dobrovoljnog seksa tražila novac.

Trojica azilanata, kako neslužbeno doznajemo, 40-godišnjak iz BiH, 44-godišnjak iz Makedonije te 30-godišnjak iz Sirije djevojku su upoznali par dana ranije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.