Mladen Šlogar prije 12 godina na ulici šakom udario novinarku HTV-a

MLADEN ŠLOGAR, beskućnik kojem se sudi za ubojstvo Ivane Hodak, u proljeće 1998. godine na Ljubljanskoj aveniji kod Selske ceste u Zagrebu napao je HTV-ovu novinarku Nadu Prkačin. Ničim izazvan Šlogar je prišao novinarki i udario je šakom, a Prkačin je, nakon Šlogarovog uhićenja, o tom događaju pismeno izvijestila Zvonimira Hodaka.

To je pismo zastupnica obitelji Hodak, Tanja Vranjican Đerek, na zadnjem ročištu predočila sucu Ivanu Turudiću kao dokaz o Šlogarovom karakteru, ali Turudić je odlučio odbiti pismo.

"U proljeće 1998. godine vraćala sam se s posla Ljubljanskom avenijom. Blizu raskrižja sa Selskom ugledala sam čovjeka koji mi je išao ususret, a koji se čudno gegao s jedne na drugu stranu pločnika i pritom šakama mahao po zraku kao da se bori s nevidljivim neprijateljima. S obzirom na to da sam osjetila nelagodu, sagnula sam se prema tlu kako tog čovjeka slučajno ne bih isprovocirala svojim, najblaže rečeno, zabrinutim pogledom. Polako hodajući, zapravo sam čekala da tip prođe kako bih opet mirno nastavila dalje... No, to mi nije pomoglo! Čim se približio, nepoznati me čovjek bez ikakvog razloga svom snagom udario šakom u lice! Doživjela sam pravi šok! Sva izvan sebe, pogledala sam ga, ne vjerujući da mi se takvo što događa! Čekao me novi šok jer sam najednom ugledala oči iz kojih je isijavao golemi bijes. Te je oči ispunjavala mržnja prema nekom ili nečem, a ja sam se, eto, slučajno našla na putu te mržnje i dobila doista ničim izazvan udarac!", napisala je Prkačin u pismu koje je poslala Hodaku.

Prkačin je u razgovoru za Jutarnji list kazala da je imala potrebu poslati Hodaku to pismo nakon što je uhićen čovjek optužen za ubojstvo njegove kćeri. Kaže kako je taj događaj potisnula u podsvijest, a prisjetila ga se tek kad je Šlogarova fotografija izašla na novinskim naslovnicama. "Činilo mi se nevjerojatnim, ali prepoznala sam luđaka čije sam teške otiske šake nosila neko vrijeme na licu. To je bio on, Mladen Šlogar... Ta je osoba ubila, tako tvrde. Nažalost, ne čudi me. S onolikom količinom gnjeva u očima, to je moguće", napisala je HTV-ova novinarka u pismu poslanom Zvonimiru Hodaku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.