Mladi hrvatski informatičari najbolji na drugom danu jake olimpijade

Foto: HSIN

OD 23. DO 29 kolovoza u Mađarskoj se održava 27. srednjoeuropska informatička olimpijada. Radi o se jakom i prestižnom regionalnom natjecanju u programiranju.

Srednjoeuropska informatička olimpijada (Central European Olympiad in Informatics – CEOI), kako navodi Hrvatski savez informatičara, jedno je od najjačih regionalnih informatičkih natjecanja u svijetu a okuplja reprezentacije iz sljedećih država članica: Češka, Hrvatska, Mađarska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Slovenija, kao i gostujuće reprezentacije na CEOI 2020: Austrija, Italija, Litva, Nizozemska i Švicarska.

Republiku Hrvatsku na ovom natjecanju zastupa tim sastavljen od četiri učenika srednjih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 17. srpnja), te Izbornim pripremama (Zagreb, 29. i 30. srpnja). To su Martin Josip Kocijan (4. razred, Gimnazija J. Slavenskog Čakovec), Dorijan Lendvaj (2. razred, XV. gimnazija Zagreb), Krešimir Nežmah (3. razred, XV. gimnazija Zagreb) te Patrick Pavić (2. razred, XV. gimnazija Zagreb).

Stručni voditelji reprezentacije su Ivan Paljak i Marin Kišić, a u organizaciji nastupa još sudjeluju Matej Ferenčević i Alenka Dogan Capan. Odgovorni voditelj i organizator ovog nastupa je Krešimir Malnar.

Neslužbeni rezultati drugog dana zasad su odlični za naše.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.