Mladi izumitelj pametne klupe iz Solina ima novi proizvod

Foto: Ivan Mrvoš

IVAN Mrvoš, mladi poduzetnik iz Solina i izumitelj prve pametne klupe u Europi, ima novi proizvod. Predstavlja ga 13. studenog na najvećem Smart City Expou, koji se održava u Barceloni. Mrvoš još ne otkriva o kojem se proizvodu radi, nego su na Facebook stranici njegove tvrtke Include objavili samo da je naziv proizvoda Monna.

Mrvoš je za Index kratko rekao da im je ovo prvi novi proizvod nakon pametnih klupa 2015. godine.

Njegova tvrtka Include je prije nekoliko tjedana osvojila prestižnu nagradu britanske tvrtke Deloitte za "zvijezde u usponu". Radi se o posebnoj kategoriji u nagradi Technology Fast 50 Central Europe, koja se na stranici Deloittea opisuje kao "program koji prepoznaje i profilira najbrže rastuće privatne ili javne tehnološke tvrtke u srednjoj Europi".

Include je tom prilikom na svojoj Facebook stranici objavio vijest o dobitku nagrade.

Intervjuirao ga i CNN

"Include - najbrže rastuće kompanija srednje Europe u kategoriji Rising Stars programa Deloitte Technology Fast 50. Mi smo prva hrvatska kompanija koja je dobila u ovoj kategoriji, s rastom od 1950% u zadnje tri godine poslovnih operacija.

2014. smo počeli sa skromnim inicijalnim kapitalom i velikom vizijom - izgraditi najveću kompaniju proizvodnje namještaja u ovom dijelu Europe. Četiri godine kasnije, s 35 visoko kvalificiranih zaposlenika i proizvodima koji su plasirani na 39 globalnih tržišta, možemo ponosno reći da je dobivanje nagrade Deloitte Rising Stars jedno od najvećih postignuća naše tvrtke dosad", stoji u objavi na Facebooku.

Mrvoša je u sklopu serije priloga o mladim inovatorima u ožujku intervjuirao i CNN. U prilogu od 3,5 minute govorio je o proizvodnji pametnih klupa i tome što je postigla njegova tvrtka Include, koju je pokrenuo s 19 godina.

Mrvoš je tom prilikom otkrio kako za pet godina planira napraviti 30.000 pametnih klupa.

Kako je javnosti u Hrvatskoj već poznato, 22-godišnji Mrvoš osnovao je tvrtku Include Ltd. s vizijom stvaranja najsuvremenijeg urbanog namještaja za javne prostore, spajajući IoT rješenja i zelene tehnologije za izgradnju pametnih gradskih rješenja. Danas su pametne klupe Steora najnaprednije ulične klupe ikada dizajnirane te objedinjuju više komponenata: solarne ploče, besplatni bežični Wi-Fi, 15 senzora, USB i bežično punjenje, uličnu rasvjetu, sigurnosni nadzor i reklamnu platformu kako bi odgovorile na potrebe urbanih prostora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.