Mladić dolazi na sud u crnom odijelu: "Tražit će odgodu od 30 dana, neće reći je li kriv"

ODVJETNIK Miloš Šaljić potvrdio je da se Ratko Mladić sutra neće izjasniti o svojoj krivnji, već će tražiti odgodu od mjesec dana kako bi mogao proučiti optužnicu.

Šaljić je otkrio i kako se Mladić iz pritvora Haškog suda već dva puta javio svojoj obitelji te im je rekao da je "trenutno dobro", piše SRNA. Na prvom pojavljivanju pred sudom Mladić će imati crno odijelo.

Privremeno rješenje

Sutra u 10 sati će Ratka Mladića zastupati beogradski odvjetnik Aleksandar Aleksić, izvijestio je Tribunal. Haški sud je po službenoj dužnosti odredio Aleksića kao Mladićevog odvjetnika s obzirom na to da on još nije odlučio tko će ga braniti. Aleksić bi ga trebao zastupati samo sutra na izjašnjavanju o krivnji.

Šaljić je potvrdio kako je odvjetnik Aleksić samo privremeno rješenje. "Branitelje još nismo odredili. Privremeno je to odvjetnik Aleksić, dok ne imenujemo nekoga tko će Mladića zastupati", rekao je Šaljić.

Aleksić na Haškom sudu brani Župljanina

Aleksić trenutno na Haškom sudu brani bivšeg šefa policije u Banjoj Luci Stojana Župljanina koji je optužen za zločine nad nesrpskim stanovništvom u BiH 1992. godine. Ovaj odvjetnik je ranije zastupao i generala Vojske Jugoslavije Nebojšu Pavkovića koji je zbog zločina nad kosovskim Albancima osuđen na 22 godine zatvora.

Odvjetnik bi danas trebao posjetiti Mladića u pritvoru te s njim razgovarati o optužnici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.