Mlinarić odgovara Čobankoviću: Zašto vam smetam ja, a savjetnik Beštek ne

"ŽAO MI je što se ministar Petar Čobanković okomio na mene i predsjednika Ivu Josipovića radi sastanka s prosvjednicima. Sastanak je iniciran i organiziran isključivo radi upoznavanja predsjednika s problemima i smirivanju strasti, a ne radi širenja prosvjeda i kontriranja Vladi", odgovorio je Mato Mlinarić, nesuđeni povjerenik Ive Josipovića za poljoprivredu i predsjednik udruge Nezavisni hrvatski seljaci, na ironične primjedbe ministra Petra Čobankovića, piše Virovitica.net.

Ministar je, revoltiran time što su seljaci u subotu navečer išli na sastanak kod predsjednika Josipovića, a za kojeg se pretpostavlja da ga je organizirao upravo Mato Mlinarić, komentirao kako "Mlinarić može najbolje predsjednika izvijestiti da se sustav potpora kontrolira, da ima zloporaba, ali ima i sankcija, pa i presuda", i dodao kako je Mlinarić najbolji primjer za to.

Mlinarić: Zašto Čobankoviću smetam ja, a savjetnik Beštek ne

"Cinizam na moj račun ministra Čobankovića me pogodio najviše zbog toga što sam osobno bio uvjeren da on kao seljački sin i u mojim očima pozitivan i dobar čovjek, čini sve da se izbori za seljake i poljoprivredu", kazao je Mlinarić dodajući kako je predsjednik Josipović na sastanku na Pantovčaku uvjerio neke seljačke vođe da do kompromisa u pregovorima mora doći. "Mi smo u novoj rundi pregovora bili spremni pristati na neka nova rješenja i sporazum s Vladom bio je izgledniji nego prije sastanka s predsjednikom", stao je u obranu predsjednika Mlinarić te upitao Čobankovića zašto mu smeta njegovo prisustvo kod predsjednika Josipovića u ulozi prosvjednika, a ne smeta mu prisustvo Darka Bešteka kao savjetnika u njegovoj Vladi.

"Beštek, koji je devedesetpostotni invalid Domovinskog rata, bivšem ministru branitelja Ivici Pančiću je demonstrativno vratio protezu jer je optužen da je stekao pravo koje nije imao. Naime, 2006. godine pravomoćnom presudom dokazano je drugačije, a Beštek je morao državi vratiti više od 100.000 kuna koje je godinama primao na ime troškova na tuđu njegu. Tadašnja ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Jadranka Kosor poručila je da je odluka suda za Ministarstvo obvezujuća te da zakon mora biti jednak za sve. Čim je dobio sudsko rješenje, Beštek je ministrici ponudio ostavku. Beštek je ponovo imenovan savjetnikom te tu dužnost obavlja i danas", upozorio je Mlinarić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.