Mljekar iz vatrene buktinje izvukao majku i četvero djece u Srbiji

IZ POŽARA u obiteljskoj kući u Srpskom Krsturu, majku i četvero djece prekjučer je spasio neustrašivi 26-godišnji mljekar Saša Rajić.

Rajić je nosio mlijeko za djecu kad je primijetio da je kuća u plamenu, ne razmišljajući ni trenutka ušao je unutra i u posljednji trenutak spriječio tragediju, piše Press. Požar u kući 26-godišnje Ljiljane Petrović i njezine četvero djece izazvala je goruća svijeća, jer im je prije desetak dana isključena struja zbog 9.000 dinara duga.

Spašavao majku i djecu punih 20 minuta

"Svaki dan donosim po dvije litre mlijeka Ljiljani. U ponedjeljak sam prvi put zakasnio, jer mi se telila krava. Umjesto u 19 sati, došao sam dva sata kasnije. Kad sam došao ispred Ljiljanine kuće, vidio sam kako iz nje izbija plamen! Iako me je jedna žena iz susjedstva odvraćala od ulaska u kuću jer je iz nje sukljao gust dim, bez razmišljanja sam razbio prozor i ušao unutra", ispričao je za Press hrabri Rajić.

Odlučni mljekar u kuću je ulazio triput, prva dva puta iznio je po dvoje djece u nesvijesti, a posljednji put ušao je i spasio majku, koja je u fotelji ležala u nesvijesti. Rajiću je trebalo 20-ak minuta da iz kuće izvuče onesviještenu djecu i majku te je tek nakon toga pozvao vatrogasce, koji su lokalizirali požar.

Majka Petrović kazala je da se sjeća samo da je k sebi došla nakon što ju je Rajić iznio iz kuće, kad je oko sebe vidjela zabrinute susjede i svoje četvero djece, nakon čega joj je laknulo. "Hvala Saši, da nije bilo njega, svi bismo izgorjeli. Ne znam hoćemo li mu se ikad moći odužiti!", zaključila je Petrović.

K.S.
Foto: Press

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.