Mostarci se potukli na okruglom stolu o hrvatskom članu Predsjedništva BiH



RASPRAVA na temu hrvatskog člana u Predsjedništvu BiH, koja je održana u Mostaru, umjesto argumentima, vodila se šakama i uvredama, a uzavrele je strasti na kraju smirila policija.

Naime, u raspravi koja se na jučer održanoj tribini Hrvatskog kulturnog društva Napredak razvila na postavljeno pitanje trebaju li Hrvati imati jednog kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, proradile su emocije, pa je jedan od sudionika rasprave, koji se predstavio kao predsjednik jedne braniteljske udruge, iz posljednjeg reda dvorane, preskočivši stolce, dotrčao do govornika koji je u tom času izlagao svoje argumente, te ga udario šakom, prenosi portal Bljesak.info.

Nasilnik nije mogao podnijeti činjenicu da ga je čovjek, kojega je kasnije napao, upozorio zbog ometanja rasprave stalnim upadicama. Ovaj je reagirao vikom i udarcima. Na napadača su odmah skočili ostali prisutni u dvorani, koji su ga izveli u hodnik i pokušali smiriti, no naguravanje i natezanje između nekolicine prisutnih nastavilo se i ispred dvorane, a strasti su se primirile tek dolaskom policije.

U sjeni ovog incidenta ostao je zaključak rasprave prema kojem su se sudionici složili da bi se politički predstavnici Hrvata u BiH trebali dogovoriti oko zajedničkog kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH kako se ne bi dogodilo da tog člana biraju drugi narodi, kao što se to dogodilo prije četiri godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.