Bivši diktator dobio imunitet od progona u Zimbabveu: "On je još uvijek naš heroj"

Foto: Hina
 
BIVŠI predsjednik Zimbabvea Robert Mugabe dobio je imunitet od progona i zajamčena mu je sigurnost u njegovoj zemlji, kao dio dogovora o ostavci, rekao je u četvrtak glasnogovornik vladajuće stranke.
 
Mugabe i njegova supruga Grace moći će ostati u zemlji i neće im biti suđeno, rekao je glasnogovornik Zanu-PF-a Simon Khaya Moyo.
 
"Nemamo ništa protiv Mugabea ni njegove žene, narod je htio da se da on odmori"
 
"On je još uvijek naš cijenjeni heroj oslobođenja. On je iznimno pridonio razvoju zemlje posljednjih 37 godina", naglasio je.
 
"Nemamo ništa protiv Mugabea ni njegove žene. Narod Zimbabvea želio je da se on odmori. Slobodni su ostati u zemlji ako žele", rekao je.
 
Mugabe (93) je dao ostavku u utorak pod intenzivnim pritiskom, nakon 37 godina vladavine. Odstupio je nakon što je vojska preuzela vlast, a vladajuća stranka okrenula se protiv njega. Emmerson Mnangagwa, bivši potpredsjednik, trebao bi u petak prisegnuti za predsjednika.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Zimbabve, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Zimbabve. 
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.