MUP potvrdio: Zabranili smo srpskom ministru da posjeti Jasenovac

Foto: Facebook

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) je danas izvijestilo da hrvatska policija nije dopustila posjet Jasenovcu srpskom ministru za dijasporu jer taj posjet nije bio naveden u programu koji im je ranije dostavljen.

U MUP-u kažu da su preko Ministarstva vanjskih i europskih poslova zaprimili notu u kojoj se najavljuje dolazak srpskog izaslanstva, no u program nije bio naveden posjet spomen-području u Jasenovcu. S obzirom na to da u noti nije navedeno da je planiran posjet Jasenovcu, a u skladu sa sigurnosnim protokolima, posjet nije mogao biti odobren, navode iz MUP-a.

Srbija: Tri automobila su okružila ministrovo vozilo

Ured ministra Đorđa Milićevića priopćio je da je bio u posjetu Srbima u okolici Novske i potom se uputio prema spomen-parku u Jasenovcu kako bi odao počast Srbima ubijenima u ustaškom logoru tijekom Drugog svjetskog rata.

U priopćenju tvrde da su ga na ulazu u kompleks zaustavili hrvatski policajci koji su ministrovo vozilo okružili s tri automobila. Srpski šef diplomacije Ivica Dačić najavio je sinoć da će Srbija zbog ovog događaja uputiti prosvjed Hrvatskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.