Musk poslao mail zaposlenicima Twittera: Očekujem da ste barem 40 sati tjedno u uredu

Foto: EPA

NAKON što je Twitter svojim zaposlenicima još u svibnju 2020. poručio da za stalno mogu raditi od kuće ako to žele, Elon Musk je odlučio ukinuti tu mogućnost. Novi vlasnik Twittera putem e-maila je poručio zaposlenicima da se od njih očekuje da provedu minimalno 40 sati tjedno u uredu, piše BBC.

Musk je već prije iskazivao skeptičan stav prema radu na daljinu pa je tako tvrdio da je rad od kuće naveo ljude da misle da zapravo ne trebaju naporno raditi. Tako je u lipnju ove godine donio odluku o tome da osoblje Tesle više neće moći raditi na daljinu. 

Odluka o ukidanju rada na daljinu dolazi vrlo brzo nakon najave otpuštanja gotovo polovice zaposlenika Twittera. Musk tvrdi kako su rezovi nužni jer je tvrtka gubila 4 milijuna dolara dnevno. Uvjeren je kako će usporavanje globalne ekonomije dodatno pogoditi prihode Twittera od oglašavanja.

Muskovo preuzimanje Twittera je potaknulo nagađanja da bi društvena mreža mogla ublažiti način moderiranja sadržaja, s obzirom na to da se Musk u javnim istupima predstavljao kao žestoki zagovornik slobode govora. 

Novi način verifikacije korisničkih računa

Inače, Musk je najavio novi model verifikacije korisničkih računa, prema kojemu će svim korisnicima koji plate 8 dolara mjesečno biti verificirani računi. Novi model verifikacije računa je kontroverzan zbog zabrinutosti da bi društvena mreža mogla biti preplavljena lažnim računima. 

Do sada su verifikacijsku značku, u obliku plave kvačice, dobivali samo ugledni računi ili računi visokog profila koje je Twitter analizirao i smatrao autentičnima. "Sada plava kvačica može značiti dvije različite stvari: ili da je račun verificiran prema prethodnim kriterijima verifikacije (aktivan, značajan i autentičan), ili da račun ima aktivnu pretplatu na Twitter Blue", rekao je Twitter.

Novinari su u srijedu pitali američkog predsjednika Joea Bidena predstavlja li vlasnik Twittera prijetnju nacionalnoj sigurnosti zbog svojih inozemnih veza i treba li istražiti ulogu Saudijske Arabije u njegovoj kupnji Twittera. Biden je odgovorio kako je to tema kojoj treba posvetiti pozornost, ali nije želio potvrditi da Musk radi nešto neprimjereno.   

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.