Muškarac s Tajvana prekršio samoizolaciju 7 puta u tri dana

Foto: Epa

MUŠKARAC s Tajvana dobio je novčanu kaznu od milijun novotajvanskih dolara (oko 217.000 kuna) jer je više puta u tri dana prekršio odredbu samoizolacije.

Neimenovani muškarac, koji živi u gradu Taichungu, bio je u samoizolaciji u svojoj stambenoj zgradi nakon povratka iz Kine s poslovnog putovanja, a mjeru je prekršio sedam puta.

Muškarac je napustio stambenu zgradu kako bi otišao u kupovinu, popravio automobil i još mnogo toga. Čak se navodno sukobio s jednim od svojih susjeda koji mu je prigovorio što napušta stan za vrijeme karantene, piše CNN.

Mora platiti i troškove karantene

Lokalne vlasti Taichunga potvrdile su da se muškarac vratio iz kontinentalne Kine 21. siječnja, a prema zakonima trebao je nakon povratka na Tajvan boraviti u karanteni 14 dana. Lu Shiow-yen, gradonačelnik Taichunga, osudio je njegove postupke kao "ozbiljno kazneno djelo" i dodao da "mora biti strogo kažnjen".

Uz novčanu kaznu, koja je najviša do sada naplaćena na Tajvanu, muškarac će morati platiti i 3000 TWD (oko 666 kuna) dnevno za troškove karantene. Naime, tajvanske vlasti građanima nadoknađuju 1000 TWD dnevno (oko 222 kune) za boravak u samoizolaciji, na što će sada prekršitelj ove odredbe izgubiti pravo.

Tajvan je jedna od zemalja koja je do sada uspješno suzbila širenje pandemije. Otok je vrlo rano zatvorio granice, proveo masovna testiranja i traženje kontakata te strogo provodio mjere karantene. Kao rezultat ovih mjera Tajvan je na 23 milijuna stanovnika zabilježio samo 889 slučajeva zaraze covidom-19 i sedam smrtnih slučajeva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.